Merhaba,
vCenter kurulu ortamınızda eğer lisans'ınız yeterli ise DRS'i kullanabilirsiniz. Cluster'ınızda DRS'i enable duruma getirdiğinizde; DRS CPU ve Memory kaynaklarını izleyerek virtual machine'leri uygun host'lar üzerine taşır.
Daha önce bu konu ile ilgili aşağıdaki gibi bir yazı yazmıştım.
https://www.tayfundeger.com/drs-nasil-calisir.html
https://www.tayfundeger.com/available-resourcelari-hesaplamak.html
vCenter ortamınızda bulunan Cluster'ınızın Summary tab'ına giriş yaptı ...
Devamını oku..
Merhaba,
Daha önce Ubuntu 14.04 üzerine KVM'in kurulumu konusunda bilgi vermiştim. Bu yazımda ise KVM'e ISCSI Stroage'ın nasıl ekleneceğini anlatacağım. İşlemleri Ubuntu'nun GUI arayüzünden gerçekleştiriyorum. İlerleyen bölümlerde SSH üzerinden de bu işlemlerin nasıl yapılacağı konusunda bilgi vereceğim.
İlk olarak SSH'a bağlanıyoruz ve aşağıdaki komutu çalıştırıyoruz.
[php]
sudo apt-get install open-iscsi
[/php]
[php]
root@KVM2:/home/tayfun# sudo apt-get install open-iscsi
...
Devamını oku..
Merhaba,
Yakın bir zamandır Openstack ile uğraşıyorum ve bununla birlikte'de KVM ile uğraşıyorum. Bu yazımda sizlere Ubuntu üzerine KVM kurulumu hakkında bilgi vereceğim. Sanallaştırma çözümlerine baktığınızda genel olarak birçok firma başta VMware vSphere ESXi olmak üzere Hyper-V, Citrix XenServer gibi hypervisor'leri kullanıyor.
KVM'i kurmak en önemli gereksinimlerden birtanesi CPU desteğinizin olmasıdır. Bunuda zaten kuruluma başlamadan önce check edebiliyoruz.
Ben kurulumu Ubunt ...
Devamını oku..
Merhaba,
Eğer yapınıza vCenter kurmak isterseniz bunu 2 farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bunlardan birtanesi Windows üzerine kurulan vCenter diğeri ise Linux tabanlı vCenter Server Appliance 'dır. vCenter Server Appliance 6 'yı ortamınıza kurduğunuzda üzerinde yer alan default policy'den dolayı 365 gün sonra şifreniz expire olacaktır. Bunu isterseniz değiştirebilir ve Never expire yapabilirsiniz.
Bunun için öncelikle vCenter Server appliance 'ımızın console'unu açıyoruz.
Yuka ...
Devamını oku..
Merhaba,
Bir önceki bölümde Transport zone oluşturmuştuk. Bu bölümde ise Logical Switch oluşturacağız. Logical Switch'ler virtual VLAN'ın karşılığı gibi düşünülebilir. Logical Switch'ler'e ekleyeceğiniz virtual machine'ler Transport Zone'u kullanarak ağ'da iletişim kurarlar. Oluşturulan Logical Switch'lere Segment ID atanır bu Segment ID, VLAN ID ile benzerlik taşır(encapsulation). Bir cloud deployment'ında veya virtual data center 'da bulunan multiple tenant'lar arasında application çeşitlil ...
Devamını oku..