Merhaba,
TrueNAS CORE ve FreeNAS isimli bu yazımda sizlere TrueNAS hakkında ufak bir bilgi vereceğim. Bir önceki makalemde sizlere FreeNAS hakkında bilgi vermiştim. Hatta bu makalemde FreeNAS'ın isminin değişeceği ve TrueNAS Core ismi ile artık devam edeceği bilgisinide vermiştim. Bu yazıma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
FreeNAS Nedir?
TrueNAS ile ilgili ayrıca makale yazacağımı ve arasındaki farklar hakkında bilgi vereceğimi belirtmiştim.
TrueNAS CORE ve FreeNAS
FreeNAS ve TrueNA ...
Devamını oku..
Merhaba,
FreeNAS Nedir? isimli bu yazımda sizlere homelab ortamında kullanabileceğiniz hem de opensource bir storage ürünü olan FreeNAS hakkında bilgi vereceğim. Öncelikle şunu söylemem gerekiyor ki ben de ilk başlarda FreeNAS'ı aşağıdaki ortamda kullandım.
VMware Home Lab
FreeNAS Nedir?
Makaleme başlamadan önce TrueNAS ve FreeNAS 'dan bahsetmek istiyorum. FreeNAS'ın ismi yakın bir zamanda değişti ve TrueNAS Core ismini aldı. Tabiki FreeNAS ile aynı özelliklere sahip ancak FreeNAS'e ekst ...
Devamını oku..
Merhaba,
Birinci bölümde Default ve Bridge network ile ilgili çeşitli bilgiler vermiştim bu yazımda ise kısaca Private Virtual Switch 'e giriş yapacağım.
Private Virtual Switch (Guest-Only Network)
Önceki bölümde virtual machine'i external network'e bağlamıştık. Dolayısıyla bu virtual machine internete çıkabilir hale gelmişti. İsterseniz virtual machine'leri kendi içerisinde haberleştirebilir dış dünya ile iletişim kurmasını engelleyebilirsiniz. Bu işlemi yapmanız için öncelikle virtua ...
Devamını oku..
Merhaba,
Daha önce Ubuntu 14.04 üzerine KVM'in kurulumu konusunda bilgi vermiştim. Bu yazımda ise KVM'e ISCSI Stroage'ın nasıl ekleneceğini anlatacağım. İşlemleri Ubuntu'nun GUI arayüzünden gerçekleştiriyorum. İlerleyen bölümlerde SSH üzerinden de bu işlemlerin nasıl yapılacağı konusunda bilgi vereceğim.
İlk olarak SSH'a bağlanıyoruz ve aşağıdaki komutu çalıştırıyoruz.
[php]
sudo apt-get install open-iscsi
[/php]
[php]
root@KVM2:/home/tayfun# sudo apt-get install open-iscsi
...
Devamını oku..
Merhaba,
Yakın bir zamandır Openstack ile uğraşıyorum ve bununla birlikte'de KVM ile uğraşıyorum. Bu yazımda sizlere Ubuntu üzerine KVM kurulumu hakkında bilgi vereceğim. Sanallaştırma çözümlerine baktığınızda genel olarak birçok firma başta VMware vSphere ESXi olmak üzere Hyper-V, Citrix XenServer gibi hypervisor'leri kullanıyor.
KVM'i kurmak en önemli gereksinimlerden birtanesi CPU desteğinizin olmasıdır. Bunuda zaten kuruluma başlamadan önce check edebiliyoruz.
Ben kurulumu Ubunt ...
Devamını oku..