Exchange Server 2007 Mailbox Remove

tarafından 21 Haziran 2010 tarihinde Microsoft kategorisine yazıldı.

Merhaba;

Exchange Server 2007 üzerinde bir posta kutusu (mailbox) sildiğimizde; bu işlem kalıcı olarak silmez posta kutusunu. Default olarak silinen posta kutusunu 30 gün içerisinde geri getirebiliriz. Tabi bu süreyi istediğimiz gibi değiştirebiliriz.

Start – All Programs – Microsoft Exchange Server 2007 – Exchange Management Console açıyoruz.

Server Configuration sekmesi altında Mailbox ‘ı seçiyoruz. Mailbox Database üzerinde sağ tuş tıklıyoruz ve Properties seçeneğini seçiyoruz.

MailboxDatabaseProperties

Limits sekmesi üzerinde; Keep deleted mailboxes for (days) seçeneğinin yanında yazan 30 değeri; silinen postanın 30gün boyunca tutulacağı anlamına gelir. Tabi bu süreyi arttırmak veya azaltmak sizin elinizde. Yanlız şunu unutmamak lazım; bu yapacağımız ayarlar seçtiğimiz database içindeki tüm postalara etki eder. Ama Exchange ‘in önceki sürümlerine bakarsak; bu işlem her mailbox için ayrı ayrı ayarlanabiliyordu. Bu sürümde böyle bir uygulama yoktur:) Do not permanently delete items until the database has been backed up seçeneğini işaretlersek;hiçbir mailbox yedekleme yapılmadığı sürece kalıcı olarak silinmez olur.

Recipient Configuration başlığı altında Mailbox içinden geri getirmek istediğiniz kullanıcıyı siliyoruz.

MicrosoftExchange YESNO

Gelen uyarı ekranın YES butonuna tıklıyoruz. Silme işlemi gerçekleşmiştir ancak 30 gün içerisinde geri kurtarabiliriz. Kurtarma işlemi için ilk olarak Active Directory Users And Computers içinde bir user oluşturuyoruz. Herhangibi bir isimle oluşturabilirsiniz. Exchange management Console üzerinden Disconnected Mailbox ekranına geçtiğimizde silinmiş mailbox ‘ların listelerini görürüz.

Sildiğimiz kullanıcı üzerinde sağ tuş tıklıyoruz ve Connect seçeneğine giriyoruz.

connectmailbox

İlk ekranı Next butonu ile geçiyoruz.

ExistingUser

Existing user seçeneğini kullanarak, Browse tuşunu kullanarak Active Directory ‘de oluşturduğumuz kullanıcıyı seçiyoruz.Next ile devam ediyoruz ve Finish ile mailbox ‘ları bağlıyoruz. Tabi enbaşta remove yerine eğer disable yapsaydık Matching User seçeneğini kullanıp sildiğimiz kullanıcıyı seçicektik.Ayrıca eğer posta kutusu içinden mail ‘ler silindiyse bunun içinde Outlook programı içindeki Tools bölümünden Recover Selected Items seçeneğini kullanırız.

Bir başka makalede görüşmek üzere..

email

Bu yazı blog üzerinde Tayfun DEĞER tarafından paylaşılmıştır. 2009 yılında açılan blog kısa zaman içerisinde büyük bir izleyici kitlesine sahip olmuştur.Tayfun DEĞER danışmanlık ve eğitimler vermektedir. vExpert 2013-2017, VCP5, VCP5-DT, VCP-Cloud ve MCSE sertifikalarına sahiptir.Twitter 'dan @tayfundeger veya RSS ile sitedeki değişiklikleri takip edebilirsiniz.